Gries (im Sellrain) in Tirol

Sneeuwschoenwandelen vanuit kleine bergdorpje Gries im Sellrain

Een heerlijke week sneeuwschoenwandelen in de ongelofelijke mooie, winterse omgeving van de Stubaier Alpen in Tirol. De wandelingen gaan door verstilde natuur en omdat we weinig mensen tegen komen, voelt het haast alsof we de bergen alleen voor onszelf hebben.
Een aangenaam en gastvrij hotel is onze uitvalsbasis.

Unieke kenmerken van deze reis

  • Machtige gletsjers en bergreuzen in verstilde natuur
  • Sneeuwschoenwandelen in ‘hartje Tirol’
  • Authentiek en comfortabel familiehotel
  • Enthousiaste en gekwalificeerde wintergids (Nederlands sprekend)

Vertrekdata:

  • 20 – 27 februari 2021. Niveau ❆❆
Wandelniveaus:
❆ : ca. 4 wandeluren per dag, ca. 300 – 500 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km.
❆❆ : ca. 5 wandeluren per dag, ca. 500 – 750 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.
❆❆❆ : ca. 6 wandeluren per dag, tot 900 meter ↗ en/of ↘ en → 15 km.

Hotel Alpengasthof Grieserhof

Hotel Alpengasthof Grieserhof ligt aan de ingang van het dorp Gries im Sellrain en biedt een heerlijk uitzicht op de imposante bergwereld van het Kühtai-Sellraintal. In dit fijne hotel is het lekker ontspannen voor en na onze sneeuwschoen wandelingen.
Het hotel is in Nederlandse handen en de familie Hammink doet er alles aan, om jou een gastvrij en ontspannen verblijf te bieden.
Alle maaltijden zijn inbegrepen. Wifi is aanwezig.

Het Lüsense dal
Op de tocht vandaag worden we omringd door de witte bergwereld met de indrukwekkende gletsjer van de ‘Längentaler Ferner. Geleidelijk aan stijgen we richting het hoogste punt dat we die dag kunnen bereiken, het Westfahlenhaus. De hut is ook in de winter open en wordt gerund door de ‘Deutsche Alpenverein’.

Juifenalm
’s Morgens klimmen we langzaam bergop naar het Gasthaus dat bovenop de Juifenalm ligt. Met mooi weer hebben we vanaf het fraaie zonneterras een schitterend uitzicht over de bergwereld rondom ons. Als optie kunnen we de Achselkogel (2100m) beklimmen.

Fotschertal – Axamer Kälberweide
De wandeling door de witte wereld van het Fotscherdal gaat glooiend door een prachtig beekdal, met sprookjesachtig bos. Onderweg maken we een pauze bij een van de Gasthöfe of Hütten die we voorbij komen. Via de Axamer Kälberalm sneeuwschoenen we terug.

St. Sigmund – Neue Pforzheimer Hütte
Vanuit het pittoreske ’St. Sigmund im Sellrain’ wandelen we door het bos langs de kabbelende Gleirschbach. Dan gaat het geleidelijk omhoog naar de Vordere Gleirschalmhütte en verderop naar een idyllische pauzeplek. Daarvandaan is het nog een korte klim naar de prachtig gelegen Pforzheimer Hütte.

Kollenzeiger
We lopen via de ‘Schäfalm’ en komen al snel boven de boomgrens. Doorlopend hebben we uitzicht op de witte bergreuzen en andere routes van deze wandelweek. Voordat we afdalen naar de ‘Kollenzeiger’ gaan we eerst nog hogerop naar het hoogste punt van de wandeling.

Zirmalm – Narrenböden
We starten bij de ‘Zirmalm’ en kunnen via de zuidhellingen van de ‘Narrenböden’ naar circa 2.600m doorklimmen. Onze pauze houden we in het open terrein in een windluw kommetje met een ongeëvenaard bergpanorama. Op de achtergrond zien we de bergenketen van het ‘Natuurpark Ötztal’.

Rond de Kogelalm, Schönbichl en Zirmkogel
De Kogelhütte is een almhut die eigendom is van de familie Melmer, onze gastvrije hoteleigenaren. Vanuit hier loopt een wandelpad langs een geprepareerde rodelbaan terug naar het hotel. Mogelijk klimmen we nog door naar de ‘Schönbichl’ over een mooie en wat steilere helling in open terrein.

Kühtai – Längental
Een sneeuwwandeldag door het Längental met zicht op 3000ers als de Acherkogel, Sulzkogel en Kraspesspitze. We starten vanuit het dichtbij gelegen Kühtai. Bij een van de stuwmeren hier, weg van de drukte, beginnen we op 1900 meter. Door het Längental klimmen we uiteindelijk naar zo’n 2450 meter.

Kühtai – 5 meren
We wandelen in een hooggelegen dal op 2.000m in het kleinschalige skigebied Kühtai. De imponerende 100m hoge stuwdam van het Speicher Finstertal is deze wandeling ruimschoots waard. We nemen de Dreiseenbahn lift omhoog naar 2.400m. Daar hebben we meteen een prachtig uitzicht. Constant hebben we een prachtig bergpanorama en zicht op 2 stuwmeren.


Andere bestemmingen: