Mallnitz in de Hohe Tauern

Sneeuwschoenwandelen in het Nationalpark Hohe Tauern. In het rustig gelegen familiehotel Eggerhof wordt ‘gastvriendschap’ groot geschreven.

Het kleine dorpje Mallnitz, gelegen in Nationalpark Hohe Tauern, behoort tot de zogenaamde ‘Alpinen Perlen’, waarvan er 23 in de Alpen bestaan. De regio rondom het dorp en de diverse zijdalen bieden mogelijkheden voor prachtige winterwandelingen. Het Dösental is misschien wel het rustigste wandelgebied. De ‘huisberg’ is de 3000m hoge Ankogel.
Na de wandeltocht is het in het Familiehotel Eggerhof prima bijkomen. Er is een Wellness-ruimte met sauna, waar de spieren gemasseerd kunnen worden. ‘s Avonds is er een uitgebreide 3-gangen maaltijd met salade van het buffet. Familie Supersberger zal het iedere gast naar de zin weten te maken.

Unieke kenmerken van deze reis

 • Verblijf in Mallnitz, een dorp behorend tot één van de 23 ‘Alpinen Perlen’
 • Nationalpark Hohe Tauern
 • Gevarieerde wandelingen door wisselende landschappen
 • Wellnessruimte met sauna
 • Enthousiaste en gekwalificeerde wintergids (Nederlands sprekend)
 • Keuze uit wandelweken, gecategoriseerd in inspanningsniveau: actief of sportief

Vertrekdata:

 • 6 – 13 januari 2024. Niveau ❆❆
 • 27 januari – 3 februari 2024. Niveau ❆
 • 24 februari – 2 maart 2024. Niveau ❆❆
 • 9 – 16 maart 2024. Niveau ❆
Wandelniveaus:
❆ : ca. 4 – 5 wandeluren per dag, ca. 400 – 600 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km.
❆❆ : ca. 5 – 6 wandeluren per dag, ca. 500 – 800 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.
❆❆❆ : max. 7 wandeluren per dag, tot 1000 meter ↗ en/of ↘ en → 15 km.

Familienhotel Eggerhof

Het midden in Mallnitz gelegen Familiehotel Eggerhof kent een gastvrije sfeer en een historie die vier generaties teruggaat. Eggerhof beschikt over twee huizen waarin de kamers zijn gevestigd. In het huis achter de hoofdstraat bevindt zich de wellnessruimte, waar het na een inspannende wandeldag goed toeven is. De gast voelt zich welkom door de rust, het comfort en de informele bediening in klederdracht. De gastvrije familie Supersberger en het personeel verzorgen ons met persoonlijke betrokkenheid en er wordt een uitstekende lokale en internationale keuken geserveerd.

 • Ruime kamers met badkamer / wc / wifi
 • Uitgebreid ontbijtbuffet en diner met meer gangen menu en saladebuffet
 • Lunchpakket wordt voor ons bereid met (marsch-) thee voor de eigen thermoskan
 • Moderne wellness met sauna en rustruimte
 • Gelegen in dorp met officieel predicaat “Heilklimatische Höhenluftkurort’

Schwussnerhütte
Met taxi-vervoer naar de parkeerplaats van de Ankogel-banen. Hier start een mooie dalwandeling in het Seebachtal. Doel is de Schwussnerhütte op 1328m.

Häusleralm
Deze tocht loopt zuidwestwaarts Mallnitz uit naar het Tauernblick uitzichtpunt Häusleralm op 1886m.

Dösenerhütte
Met taxi-vervoer rijden we naar parkeerplaats Dösental en maken we een wandeling naar de Konradhütte. Indien mogelijk en gewenst kunnen we doorlopen naar de Dösenerhütte op 1976m.

Kaponig
Iets verder weg van Mallnitz ligt het dal van Kaponig. Met taxi-vervoer naar de parkeerplaats en dan volgt een prachtige wandeling via de Stranighütte op 1500m en de Bodenhütte op 1700m naar de oude Jachthut de Moosbodenhütte.

Hagener Hütte
Zie wandeling Stockerhütte. Waar de eerste tocht eindigt, start deze pittige wandeling naar de Hagener Hütte op 2448m hoogte. Met vervoer naar de parkeerplaats Jausenstation en door glooiend landschap dat steeds steiler wordt naar het hoogste punt. De afdaling volgt een meer westelijke route door het dal.

Romaten
Bij goede omstandigheden vanaf het Jausenstation Jamnigalm, westelijk om de Feldspitz naar de bergtop Romaten, 2696m.

Grauleitenspitze
Nu starten we bij het Bergstation van de Ankogelbaan. Een korte, maar pittige tocht volgt naar de Grauleitenspitze, 2891m.

Kleiner Ankogel
Ook deze tocht start bij het Bergstation van de Ankogelbaan. Het hoogste punt van de Mallnitz Sneeuwhaas-week, de Kleiner Ankogel, 3096m, kunnen we alleen bij de beste omstandigheden bereiken, maar als de omstandigheden het toelaten is het een echt hoog(s)tepunt; een echte ‘Parel van Mallnitz’ dus!


Andere bestemmingen: