De Sneeuwhaasreis

Ben je natuurliefhebber en wandelaar?
Dan is een sneeuwschoen wandelweek mogelijk jouw ideale wintervakantie: wandelen midden in de witte bergwereld met kraakheldere dagen, in de zon en frisse buitenlucht of met sprookjesachtig dwarrelende sneeuwvlokjes. Beleef verstilde natuur met indrukwekkende, besneeuwde landschappen. Vanuit een buitengewone plek, hoog gelegen in de Alpen, trek je dagelijks de natuur in met een groep gelijkgestemde mensen, onder leiding van een ervaren, Nederlands sprekende winter-wandelgids. Je logeert in een comfortabel en gastvrij familiehotel.

Op speelse wijze de ongerepte natuur in de bergen ontdekken.
Dagelijks bieden wij bijzondere en originele tochten. Wij wijken regelmatig af van de gangbare paden en wandelen door natuurgebieden en maagdelijke sneeuw. Bij enkele reizen bieden wij dagelijks de keuze uit een rustige of meer actieve wandeling.

Volledig verzorgde vakantieweek met actief reisgezelschap
De vakantieweek begint en eindigt in Nederland waar je de reisleider ontmoet. Het Sneeuwhaas aanbod staat voor een volledig verzorgde vakantie.

De accommodaties liggen uniek, middenin de natuur, weg van toeristische trekpleisters. We vertrekken vaak direct vanaf het hotel op sneeuwschoenen. Volpension met uitstekend eten en veelal wellness- faciliteiten maken de vakantie compleet.

Het reisgezelschap bestaat veelal uit actieve ‘veertigers tot senioren’, met belangstelling voor natuur, bergen en een ontspannen ‘huiselijke sfeer’. Wandelen in kleine groepen,  met minimaal zeven en maximaal vijftien wandelaars. De reisleid(st)er is bij iedere deelnemer betrokken en zorgt ervoor dat je je welkom voelt. Hij/zij verstrekt informatie over de reis, het gebied, veilige routes en het gebruik van de ter plaatse beschikbare sneeuwschoenen.

Sneeuwschoenwandelen; welk niveau kies ik?
Sneeuwschoenwandelen is qua techniek vergelijkbaar met wandelen in de zomer. Wie kan wandelen kan ook sneeuwschoenwandelen. Het is niet technisch zoals andere wintersporten.

De reizen zijn ingedeeld naar wandelniveaus. Daarbij houden wij ons globaal aan de opgegeven wandeluren die exclusief pauzes zijn. Per reis bieden wij één en soms twéé wandelniveaus, namelijk:

❆ : ca. 4-5 wandeluren per dag, ca. 400 – 600 meter ↗ en/of ↘ en → 7 – 12 km.
❆❆ : ca. 5-6 wandeluren per dag, ca. 500 – 800 meter ↗ en/of ↘ en → 10 – 15 km.
❆❆❆ : max. 7 wandeluren per dag, tot 1000 meter ↗ en/of ↘ en → 15 km.

Vier bestemmingen
Wij bieden vier bestemmingen met meerdere vertrekdata: rond Kerst en in de periode van januari tot en met maart. De ligging van de bestemmingen biedt veel sneeuwzekerheid.

 • Oostenrijk, Tirol – Praxmar, 1.700m
  Deze sneeuwschoen wandelreis is een echte aanrader voor iedereen die in de winter de verstilde natuur in het hooggebergte van de ‘Stubaier Alpen’ wil beleven. Vanuit een ‘vergeten bergdorpje’ ontdekken we de witte bergwereld.
 • Oostenrijk, Steiermark – Tauplitzalm, 1.650m
  De Tauplitzalm is een goed bewaard geheim. Beleef het bijzondere karstlandschap vanuit een hoog gelegen bergplateau met weidse uitzichten op ongerepte dalen en ruige kalkrotsen. Een buitenkans voor een gevarieerde sneeuwschoenwandelweek.
 • Oostenrijk, Hohe Tauern – Mallnitz, 1.200m
  Het dorpje Mallnitz, gelegen in Nationalpark Hohe Tauern, behoort tot de zogenaamde ‘Alpinen Perlen’, waarvan er 23 in de Alpen bestaan. Rondom het dorp en in de diverse zijdalen zijn er vele mogelijkheden voor prachtige sneeuwschoenwandelingen.
 • Italië, Dolomieten – Villnöss, 1.130m
  Een unieke manier om de Dolomieten in de winter van dichtbij te beleven is sneeuwschoenwandelen. Vanuit een idyllisch Noord-Italiaans bergdorp en een comfortabel familiehotel, aan de voet van de Geislergruppe, gaan we op pad.

Een vakantieweek kun je boeken bij één van onze partner-organisaties. Het maakt niet uit bij welke reisorganisatie je boekt. Alle aangeboden reizen en prijzen zijn identiek.

Ga voor het boeken naar de website van onze partner-organisaties. Je vindt daar ook meer gedetailleerde informatie over de reizen, vertrekdata en wandelniveau’s.

Klik op het logo van de partner van uw voorkeur en u komt op de juiste plaats op hun website.